Välkommen

Välkommen!

 

Kul att du hittat hit!

På den här sidan finner du information om vigseln och festen, praktiska detaljer, vägbeskrivningar, bokning av hotellrum etc.

Tveka inte att kontakta oss, vårt värdpar eller toastmasterpar om du undrar över något.

Vi ser fram emot att se dig på vårt bröllop!

 

Kram Martin och Sofia 

 • Om oss

  Nu har vi bestämt oss för att gifta oss och vi vill dela vår glädje med er! Vi vill börja med att berätta vår historia, hur det blev vi, här kommer därför berättelsen om hur vi träffades. Vi har, som ni kommer märka, ganska olika uppfattning om hur det var när vi träffades. Vi har därför valt att dela upp det i varsin berättelse. 

  Sofias berättelse

  "Första gången vi sågs var på en kräftskiva som min kompis Saga årligen anordnar i en lada utanför Habo. Martin var medbjuden av vår gemensamma kompis Sebastian. Under kvällen var Martin väldigt angelägen om att få sitta brevid mig och prata med mig, men mitt intresse låg mer i de egenfångade kräftorna jag hade med mig... Kvällen slutade med att vi bytte nummer och att jag, tillsammans med vinglande Antonia, lämnade festen. Efter ett par veckor sågs vi igen, denna gången på en inflyttningsfest och vi pratade hela kvällen. Sen den inflyttningsfesten har det varit vi, mina planer om att flytta från stan var som bortblåsta, jag vill bo här med Martin, min Martin! <3"

   

  Martins berättelse

  "Året var 2013 och jag var precis nyinfyttad till Jönköping. En av mina första kompisar hette då Sebastian Edman och uppvuxen i Jönköpingstrakterna. I slutet av september samma år fick jag en inbjudan av Sebatisan som då frågde om jag var sugen på att följa med på en kräftskiva ute på landet som en av hans gamla kompisar skulle anordna. Jag tyckte idén var kanon så jag ringde ner min gamla vapendragare från Motala, Calle Bergendahl för att stötta mig under denna kväll och för att jag inte helt litade på smålänningar.
  När vi kom fram till festen möttes jag av en lång, blond och ståtlig kvinna som satt och mumsade på sina kräftor. Jag försökte göra allt i min makt för att få hennes uppmärksamhet genom mina, inte allt så genom tänkta partytrick. Det gick dock inte hem!
  Festen slutade med att jag låg och skedade med Calle och Sofia gjorde sin plikt som vän och hjälpte en av hennes brudtärnor, som vid det laget var lite väl förfriskd, hem.


  En dryg månad gick tills våra vägar ovetades möttes igen. Denna gång också på en fest, fast denna gång gick min charm hem. Man ska då ha i åtanke att Sofia under denna här perioden umgåtts med överklassen från Stockholm med pengar och flåtta lägenheter, så fråga mig inte hur jag bar mig åt för att pitch in att hon skulle följa med mig hem, en fattig student som bodde i en källare på 16 kvm med knappt något solljus. Men så var fallet och jag har aldrig varit stoltare. HIGH FIVE Martin! 

  Dagen efter så kom min kompisar hem till mig och frågade vad det var för någon madam som hade varit på besök. Redan då kunde jag bekänna till dom att detta är flickvänsmaterial och kvinnan som ska föda mina barn. Resten är historia ;)"

   

  Ni får säkert veta mer om oss på bröllopet, mer än vad som får plats här. Möjligen får ni veta mer än vad vi själva skulle ha valt att berätta, men det sparar vi till bröllopsmiddagen...

 • Frieriet

  12 april 2018 tog Martin med sig Sofia upp på en skotertur på kalfjället i Lindvallen. Efter ett tag på den skumpande skotern stannade de den och klev av. Martin tog av sig hjälmen och började gräva innanför jackan, fram tog han en ask! Han föll ner på knä och frågade - vill du gifta dig med mig?! 

 • Värdpar

  Klara

  Brudens vän och lagkamrat i handbollen sedan lågstadiet. Klara är den som kan få Sofia att lugna ner sig med hjälp av en långfika och ett yogapass, eller tagga till och vilja starta något företag inom en helt ny och galen bransch! Hon är en mästare på att planera och att få saker som man trodde var omöjliga att vara möjliga, det vill säga: den ultimata personen att ha som värd!

  Det är Klara du ska hör av dig till för att meddela att du vill komma på vårt bröllop.

  Vill du komma i kontakt med Klara så finns hon på tel 070-87 17 747.

   

  Mattias

  Brudgummens partner in crime när det gäller en ständigt aktuella padelturneringen i stan! Mattias jobbar till vardags som mellanstadielärare och sprider ett lugn runt sig, det är alltså värden Mattias ni ska uppsöka om ni behöver lugna ner er under dagen. 

  Det är Mattias du ska hör av dig till för att meddela att du vill komma på vårt bröllop.

  Vill du komma i kontakt med Mattias så finns han på tel 073-72 74 379.

   

  Mail till värdparet; martinochsofia@hotmail.com

 • Toastmasterpar

  Jonny

  En av brudgummens närmast vänner från tiden på högskolan i Jönköping, de träffades en av de första dagarna under insparken och har hållt ihop sedan dess. Jonny är en stor anledning till att Martin klarade av tiden i Jönköping utan att helt bryta ihop under tillfällen som till exempel när det var dags för flervariabelsanalysen. 

  Det är Jonny du ska hör av dig till om du vill hålla tal eller göra något annat för brudpatet under middagen.

  Vill du komma i kontakt med Jonny så finns han på tel 076-848 10 96.
   

  Klara

  En fantastisk tjej som har hjärtat på rätt ställe! Klara har stenkoll på allt, årets inredningstrender, Jonnys nycklar, bästa tårtbuffen i Göteborg och brudparets önskningar! Rätt tjej på rätt plats helt enkelt!

  Det är Klara du ska hör av dig till om du vill hålla tal eller göra något annat för brudparet under middagen.

  Vill du komma i kontakt med Klara så finns hon på tel 076 876 46 87.

   

  Mail till toastmasterparet; toastparmartinochsofia@hotmail.com

Vigseln - Skärstads kyrka

Skärstads kyrka

Vigseln äger rum i klockan 13.00. Värdparet Klara och Mattias hälsar dig välkommen utanför kyrkan och visar dig in. Under dagen blir två familjer en, så känn dig fri att sitta var du vill i kyrkan!

Efter vigseln bjuder brudparet på en lättare lunch  utanför den tillhörande bygdegården, stanna gärna och mingla en stund med brudparet även om du inte är bjuden på bröllopsfesten!

Nedan finner du en karta över var i Skärstad kyrkan är belägen.

 

 

 

 

 

Bröllopsfölje

 

Brudtärnor


Antonia

En av brudens äldsta vänner. De har hängt ihop i vått och torrt och gjort mycket roligt tillsammans! Allt i från mopedsemester till skidresa i Norge till semestrar på partyöar i Medelhavet. Antonia kommer behöva en och annan näsduk under vigseln, för hon har en tedens att gråta floder när hon är tärna på ett bröllop ;)

 

Amanda
Brudens stöttepelare under tiden på högskolan och kommer vara långt därefter! När de inte var på spa eller internetshoppade på föreläsningarna hann de skriva två uppsatser och plugga inför ett x antal tentor tillsammans. Amanda kommer att bära på en liten bestman, bestman nummer fyra, hon och Simon väntar nämnligen sitt första barn! 

Linda
Linda och bruden träffades bland gipsskivor och skruvdragare på gymnasiet och har varit nära vänner sedan dess. Linda, som till vardags är projektledare, kommer hålla ordning på Sofia under bröllopsdagen så hon inte vimsar till det, vilket annars är en stor risk.

Bestmen

John

Brudgummens bror. John har störst armar i följet och arbetar som polis till vardags. John kommer att bidra med lugn och ett och annat järn till sin bror innan vigseln samt bära vigselringarna med rak rygg.

Arvid
Tvillingen som kom först till världen och bästa vän till brudgummen. Arvid och brudgummen träffades under första delen av tonåren och har 14 års vänskap i ryggsäcken. De har gått igenom allt ifrån moppetiden, första fyllan och inte minst många terpisamtal om tjejer. Det inte Arvid vet om Martin är nog inte värt att veta.

 

Axel
Tvilling nummer 2. Stöttepelare och bästa vän till brudgummen. Träffades i tidsseklet pubertet och målbrott. De var några osäkra själar som möttes genom dataspel och nördsnack. Axel känner brudgummen utan och innan och har varit med och skapat brudgummens bästa minnen genom livet. 

 

 

 

Brudens mor och far


Siewert & Malin
Brudens pappa Siewert är en otroligt snäll pappa som har kört runt på Sofia och hennes flyttlass genom halva södra Sverige de senaste 10 åren. I gengäld fick han adoptera katten Selma som blev hans favorit. Siewert finns alltid bara ett telefonsamtal bort när bilen krånglar eller om Sofia fyndat någon möbel på en auktion...

Brudens mamma Malin är en mycket viktig person för hela familjen Håård. Hon håller ihop släkten med planering av alla typer av firande, för allt går att fira enligt Malin! Hon har alltid tid att lyssna. Och så lagar hon världens godaste mat!

 

Brudgummens mor och far


Peder & Annelie
Brudgummens pappa Peder är en otrolig man, med inte mindre än sju klassiker i bagaget! Peder är inte bara otroligt sportslig, han är också familjens överhvuud (enligt han själv) och en pappa som alltid ställer upp! 

Brudgummen har alltid varit mammas Annelie lilla pojke och de står varandra väldigt nära. Skulle man beskriva henne med 3 ord så är det spontan, positiv och ett energiknippe som alltid funnits där. Hon backar inte för att utmana sina rädslor och har stöttat sin son i alla hans beslut genom livet!

 

Klädsel


Klädsel: mörk kostym

Det innebär mörk kostym för herrarna, med slips eller fluga samt snörskor. För kvinnorna. klänning eller kjol av finare tyg, ner till knät eller längre. Kvinnan kan även bära en klädd festbyxa och en finare överdel. 

Unvik enfärgade klänningar i svart, vitt eller rött.

 

 

Fotografering


Vi kommer att ha en professionell fotograf och filmare under hela vigseln och festen. Under vigseln i kyrkan kommer vi att ha fotoförbud, detta för att vi vill att ni ska vara så närvarande ni bara kan och njuta av studen <3

Vi vill gärna att ni är med och fotograferar under resten av dagen! Ni fångar säkert sådant som vår fotograf och filmare inte gör och vi har därför skapat ett konto på appen Wedbox. Vi har skickat ett sms med en länk där ni kan ladda upp de bilder som tas under dagen, roligt att vi samlar allas bilder på ett och samma konto! 

 

 

 

 

Bröllopsfesten - Västanå slott

Västanå slott


Bröllopsfesten kommer att äga rum på Västanå slott.

Slottet är beläget söder om Gränna. Bland de första ägarna till slottet finns familjen Bielke som uppförde slottet på 1590-talet. Egendomen köptes sedan av Per Brahe d.y. som redan ägde Visingsborg och Brahehus.

År 1725 köptes slottet av översten vid Hälsinge regemente, Fredrik Svanhals, senare adlad Gyllensvaan. Han fick inga egna barn och instiftade Västanå fideikommiss. Egendomen hamnade sedan i familjen von Otters ägo som under 1930-talet renoverade slottet och förvandlade det till ett sommarhotell 1948.

Idag har hotellet 21 rum och restaurang och är öppet året runt.

Nuvarande ägare är Fredrik von Otter.

Nedan finner ni en karta som visar var slottet ligger.

 

Barn

Vi älskar era barn men denna fest vill vi endast ska vara för vuxna, därför får barn under 20 år stanna hemma.

Barn som ammas är förstås välkomna.

 

Tal och spex

Vi vill gärna att ni hjälper oss med underhållningen under kvällen i form av tal eller spex! Om du vill hålla tal eller göra något spex så ser vi gärna att ni håller er till 3-minutersregeln, för både våra magmusklers- och tårkanalers skull! Vi kan lösa mikrofoner och högtalare, dessvärre blir det lite svårare med en projektor. 

Hör av dig till toasmasterparet Klara och Jonny om du vill framföra något så planerar de in dig under kvällen!

Mail till toastmasterparet; toastparmartinochsofia@hotmail.com

Vill du komma i kontakt med Jonny så finns han på tel 076 848 10 96.

Vill du komma i kontakt med Klara så finns hon på tel 076 876 46 87.

 

 • Hotell och övernattning

  Vi vill att vår bröllopshelg ska bli så lång och härlig som den bara kan bli! Därför vill vi gärna att ni gäster sover över, då kan vi dansa långt in på natten, för att sedan på morgonen efter avnjuta en brunch tillsammans i slottsträdgården innan ni far hemåt igen. 

  NU KAN NI ÄNTLIGEN BOKA ERA RUM! 

  Vi har skrivit in er i ett rum, så nu är det bara för er att ringa och boka i ert namn. Ni når Västanå på numret 0390-107 00.

O.S.A

Senast den 1 april vill vi veta om du vill komma och fira vår dag tillsammans med oss. Svara på inbjudan genom att anmäla er nedan, där fyller ni även i om det önskas specialkost.

 

Vigseln
Bröllopsfesten
Vigseln
Bröllopsfesten
Vigseln
Bröllopsfesten
Vigseln
Bröllopsfesten
Vigseln
Bröllopsfesten
Vigseln
Bröllopsfesten
Vigseln
Bröllopsfesten
Vigseln
Bröllopsfesten
Vigseln
Bröllopsfesten
Vigseln
Bröllopsfesten
Önskelista

Den bästa presenten är ju förstås att ni kommer till vårt bröllop.

Vill ni ge oss något har vi gjort det enklare för er, genom att berätta om några saker som vi önskar oss. Förutom ett litet bidrag till en kommande bröllopsresa har skapat en önskelista där det är enkelt att bocka av. 

För att bocka av använder ni lösenordet "martinochsofia". 

 • Bröllopsresa till USA

  Nästa sommar vill vi packa väskorna, flyga över Atlanten och besöka USA. Vi skulle vilja vara borta i tre-fyra veckor och se allt vi har på vår "bucketlist över USA". Vi önskar oss därför ett litet bidrag till vår bröllopsresa.

  Om ni vill ge oss ett litet bidrag i bröllopspresent så får ni gärna föra över det till bankkonto 9023.53.117.84

 • Ljuslykta Kotten Svenskt tenn

  Vi älskar Svenskt tenn och deras glas! Dessa ljuslyktor i klarglas och brunt tycker vi om!

 • Kakfat Iittala 24 cm

  Vi har detta fatet fast en storlek större, detta skulle passa bra till småkakorna på fikabordet :)

 • Serveringsfat Swedish Grace 32cm

  Vi tycker om Rörstrands Swedish Grace och samlar på den vita serien, vore roligt att kompletera med ett fint uppläggningsfat!

 • Tomatkniv vågtandad Global GS-14

  Martin älskar tomat och Sofia älskar knivar, så varför inte en tomatkniv! Våra andra knivar är i denna serie så denna vore roligt att kompletera med!

 • Hjärta mässing Skultuna

  Ett fint minne i mässing, skulle passa perfekt på nattduksbordet <3

 • Tårtset Hardanger

  Vi har matbesticken i denna serie, det skule vara roligt att ha ett matchande tårtset!

 • Serveringsskål Ostindia 2,4 L

  Vi tycker om Rörstrands serie Ostindia och vill gärna utöka den. Denna salladsskålen tycker vi är fin!

 • Serveringsfat Ostindia 33x22cm

  Serveringsfat kan man aldrig få för många av, detta tycker vi om! 

 • Ljusstake Skultuna Nattlight 28 cm

  Vi tycker om dessa ljusstakar från Skultuna, i mässing såklart, denna är i storlek 28 cm.

 • Ljusstake Skultuna Nattlight 36,5 cm

  Vi tycker om dessa ljusstakar från Skultuna, i mässing såklart, denna är i storlek 36,5 cm.

 • Ljusstake Skultuna Nattlight 45 cm

  Vi tycker om dessa ljusstakar från Skultuna, i mässing såklart, denna är i storlek 45 cm.

 • Vinglas Orrefors Difference 62cl

  Vi älskar att duka fint och önskar oss därför vackra glas, dessa rödvinsglas från Orrefors tycker vi om!

  Ni hittar de här!

   

   

 • Vinglas Orrefors Difference 45cl

  Dessa glas i samma serie fast för vitt vin står också högt upp på vår önskelista! Ni hittar de här!

Har varit gifta i
134Dagar
7Timmar
58Minuter
43Sekunder